Materiaalit

Kielisopimus

Työpaikkaohjaajien koulutusvideot

Kielitietoisuus ja selkeäkielisyys harjoitteluohjauksessa

Menneet webinaarit

Toiminnallisesti kaksikielistä korkeakoulutusta eri koulutusaloille -webinaari (14.5.2024)

TOKASA-hankkeen webinaari Toiminnallisesti kaksikielistä korkeakoulutusta eri koulutusaloille järjestettiin 14.5.2024.

Webinaarissa keskusteltiin toiminnallisesti kaksikielisen koulutusmallin soveltamisesta eri koulutustaloilla. Tarve toiminnallisesti kaksikieliselle korkeakoulutukselle on suuri työvoimapulasta kärsivillä aloilla. TOKASA-hanke tarjoaa tukea konsultaatio- ja koulutuspalveluiden muodossa toisille korkeakouluille alasta riippumatta. 

Webinaarissa myös Savonia-ammattikorkeakoulun lehtorit ja asiantuntijat Mira Saari, Essi Markoff, Petra Laakso ja Mari Vartiainen esittelivät syksyllä 2024 alkavaa kaksikielistä restonomikoulutusta. Savonian edustajat kertoivat restonomikoulutuksen suunnittelusta, hakuprosessista, opetussuunnitelmasta ja koulutuksen pedagogisista ratkaisuista.

Webinaariin kokoontui osallistujia yhteensä 75. He edustivat 11 eri korkeakoulua. Lisäksi mukana oli työelämän ja toisten hankkeiden edustajia. 

Lue lisää aiheesta Metropolian projektipäällikkö Hanna Repo Jamalin kirjoittamasta blogitekstistä.

 

Webinaarin tallenne ei ole enää katsottavissa, mutta pääset tutustumaan webinaarin esitysmateriaaleihin alla olevista linkeistä:

 

Toiminnallisesti kaksikielinen korkeakoulutus -koulutusmallin webinaari (7.11.2023)

Toiminnallisesti kaksikielinen korkeakoulutus -koulutusmallin webinaarin järjestettiin 7.11.2023.

Webinaarissa esiteltiin Tokasa-hankkeessa kehitetty toiminnallisesti kaksikielisen korkeakoulutuksen malli. Malli on luonteeltaan geneerinen ja sen voi ottaa käyttöön kokonaisuudessaan tai osittain missä tahansa koulutusohjelmassa. Toiminnallisesti kaksikielisen korkeakoulutuksen tavoitteena on, että opiskelija valmistuessaan hallitsee koulutuksessa käytetyt molemmat kielet siten, että hän voi toimia ammatissaan kummalla tahansa kielellä ammattivaatimusten mukaisesti.

Webinaarin tallenne ei ole enää katsottavissa, mutta voit tutustua webinaarin esitysdioihin tästä.

TOKASA-hankkeen ajankohtaisia kuulumisia: Tutkimustuloksia ja kokemuksia kliinisestä harjoittelusta (10.5.2023)

 
Webinaarissa käsiteltiin hankkeen arviointitutkimuksen tuloksia ja kuultiin työelämän edustajan, opiskelijoiden sekä opettajien kokemuksia kliinisestä harjoittelusta.
 
 
Miten integroida suomen kielen oppiminen hoitotyön substanssiopintoihin ja ohjattuun harjoitteluun? (26.4.2022)
 

Webinaarissa keskusteltiin S2-integraation toteutumisesta TOKASA-koulutuksessa tähän mennessä. Aiheesta käytiin paneelikeskustelu.

Työelämäyhteistyö (14.9.2021)
 

Syyskuun webinaarissa aiheena oli työelämäyhteistyö. Webinaarissa puhuttiin mm. maahanmuuttajataistaisten opiskelijoiden ohjaamisesta ja työelämäohjaajien koulutuksesta.

 
S2-opetuksen integrointi (19.4.2021)
 

Huhtikuun webinaarissa aiheena oli kielen opetuksen integrointi hoitotyön substanssiopintoihin.